Acana Cup

08.05.2011 09:00

Sváteční neděle byla ve znamení dalšího závodu v coursingu pořádaného opět Českým psem - Acana Cup. Závod probíhal v Pohořelicích u Brna v místě Kynologického klubu Taran Pohořelice. Provázel nás chladný vítr a dopoledne taky nic moc teploty bez sluníčka. Dráha se natahovala ručně a ranní rozjezd byl opravdu pomalý. Už jsem měla i obavy, že se dva běhy nestihnou. Potom ale i přes ruční natahování vše probíhalo hladce a rychle (snad i rychleji, než kdyby se natahovalo s pomocí motorky). Dráhy se běhaly na bývalém fotbalovém hřišti, takže absolutně rovný a přehledný plac.

Reda byla zařazena do trojběhu s dvěma kokry (tu modrou dečku už opravdu budeme muset pořídit :-)). Kombinace rovné placky a nasazení s pomalejšími kokry udělalo své a naše princezna vymýšlela v obou bězích nesmysly. V rozběhu byla o dost rychlejší a tak měla dost času vymýšlet, kam by tak střapec na té rovince mohl utíkat. Podbíhala, nedržela se střapce a špekulovala :-) To se samozřejmě odrazilo na hodnocení obou běhů a jejím umístění v celém závodě. Nakonec ve svojí třídě získala 4. místo s celkovým počtem 318 bodů. Na příštích závodech to určitě doženeme, vybereme závody s trochu členitějším terénem :-) Výsledky závodu najdete zde: www.ceskypes.cz/files/2011/zavody/vsledky-Acana_Cup-110508.pdf

Brutík nám samozřejmě dělal garde a odběhl si v přestávce jeden tréningový běh. Bez Redy parťačky už neběžel tak hezky a jak mu zmizel střapec z očí, zastavil se. Ale nevadí, ještě máme na tréning spoustu času, protože jeho závodní kariéra je ještě daleko před námi :-)

Za fotky z celého dne děkuji Oliv :-) oliv257.rajce.idnes.cz/Acana_cup_8.5.2011/

Poslední instrukce před startem :-))

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena