Bull Sport Day Břehy u Pardubic

23.07.2011 09:00

V autokempu Buňkov v obci Břehy u Přelouče se konal první ročník Bull Sport Day - den plný sportu pro bull plemena pořádaný týmem okolo chovné stanice Angel Kennel. Závodilo se v těchto disciplínách - Přetahování o peška, Sprint s pneumatikou a tříkolkou, Šplh po kolmé stěně na peška, Opičí dráha, Tah zavěšeného břemene přes kladku. Všechny disciplíny byly rozděleny na dvě základní kategorie - SBT spolu s ABT a APBT s AST. Protože spolupořadateli byli i naši kamarádi z Pardubic, nesměli jsme na této akci samozřejmě chybět.

Vzhledem k našemu omezenému tréningu jsem Bruta přihlásila na šplh na stěně a na sprint s pneu a Redulku jen na sprint. Žádné velké výkony jsem nečekala, o to větší překvapení mi ti moji chlupáči připravili.

Brutus

Šplh po kolmé stěně - ačkoliv viděl stěnu poprvé a na šplh jsme trénovali jen dvakrát na stromě, v konkurenci 7 stafbulíků vyskočil nejvýš a to na neuvěřitelných 220 cm a získal tak 1. místo!

Sprint s pneumatikou - Brutík není vyložený sprinter a pneumatika navíc byla hodně těžká, takže v konkurenci trénovaných stafbulíků se umístil až ke konci listiny. I tak mě ale potěšil svým výkonem, když dráhu 50 metrů uběhl v čase 9:59.

Tah zavěšeného břemene přes kladku - na tuto disciplínu jsme nebyli oficiálně přihlášení, ale mohli jsme si to s Brutem zkusit. Protože to Brut nikdy nedělal, nevěděl si s tahem moc rady a museli jsme mu trochu pomoct. Každopádně děkuji, že jsme si to mohli vyzkoušet. Vše zachytil Pavel Peer na videu, díky!

Redy

Sprint s pneumatikou - Redulka je sprinterka tělem i duší, ale když jsem viděla, jak se s těžkou pneu pasují i někteří psi, měla jsem obavy, aby vůbec doběhla. Adrenalin z prostředí ale dělá své a Reda tahala jako o život. I s jejím věčným otáčením za pneu měla nejlepší čas ze tří fen SBT 11:65 a získala tak 1. místo! Vítězství si cením o to víc, že porazila i trénovanou Emmu Bee Master Pavla Peera :-)

Nad naše očekávání jsme si tedy odvezli dvě první místa a pocit skvěle stráveného dne v prostředí plné našich přátel a psích nadšenců. Děkujeme organizátorům za celou akci, místo změněné na poslední chvíli se nakonec vyplatilo, kemp s rybníkem byl příjemným zpestřením (psiska si i zaplavala a vyblbla se ve vodě). Příští rok se budeme těšit na viděnou, určitě nebudeme chybět :-)

Fotky z celé akce najdete v naší galerii picasaweb.google.com/polus.michal/BullSportDay2011

Video z tréningu tahu Bruta potom zde www.youtube.com/watch?v=GSGlKJGWyZY

Martin Handl nám natočil a úžasně zpracoval i sprinty, díky! - www.youtube.com/watch?v=vmtRigzmh_E&feature=related

Naše dvě jedničky :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena