Geocaching v Čejově u Humpolce

08.03.2010 00:01

V pátek odpoledne jsme spolu s našimi přáteli Janou a Davidem vyrazili na chatu do Čejova u Humpolce. A protože oba jsou zapálenými geocacheri, tak jsme s nimi zkusili první větší lovení kešek v okolí nádherných lesů Vysočiny. Počasí v sobotu plně odpovídalo pořekadlu "ani psa by nevyhnal", ale to nás neodradilo a v husté chumelenice a vcelku nepříjemném větru jsme se vydali na blízký hrad Orlík a z Orlíku do Humpolce. Po cestě jsme úspěšně odlovili tři kešky ze tří vybraných, což v tom počasí a hromadách sněhu považujeme za velký úspěch :-) Výlet jsme zakončili pozdním obědem v Humpolci v hotelové restauraci Černý kůň (výborně vaří, vřele doporučujeme :-)).

Neděle byla skrz počasí naprostým opakem soboty. Obloha jako vymetená, mrazivo, sluníčko svítilo o sto šest a bylo prostě nádherně. Tentokrát jsme šli na kešky v okolí města Lipnice nad Sázavou, kde jsou raritou vytesané obrazy do skal (oči, ústa a ucho). Zdejší příroda je opravdu úchvatná a tak jsme si to ve spojení se slunečným dnem opravdu užili. Podařilo se nám najít dvě ze tří plánovaných kešek. U té nenalezené jsme si byli ale téměř jistí, že jsme na správném místě, ale zmrzlý sníh nám kešku prostě nedovolil najít. Holt budeme muset vyrazit do Čejova i v létě a to už určitě budeme úspěšní. :-)

Redulka si celý víkend náramně užila. Sníh ji moc baví a tak měla spoustu příležitostí se vyřádit. Taky jsme řádně otestovali obleček a jsem s ním maximálně spokojená.

Fotky najdete jako vždy na Picasa: picasaweb.google.cz/polus.michal/Cejov20100306#

Fotky od Jany s Davidem: jabadabadu.rajce.idnes.cz/Vysocina_-_brezen_10/#album

A tahle mluví za vše :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena