Hanácký pohár a Velikonočení

25.04.2011 19:50

Velikonoční víkend byl opravdu náročný jak pro psy tak pro nás. Neděli jsme od brzkého rána strávili v jezdeckém areálu v Raslavicích u Přerova, kde se konal závod coursingu Hanácký pohár a v pondělí se konal již druhý ročník Velikonočení SBT v Moravském krasu.

Hanácký pohár

Na první Redulčin oficiální závod po splnění licencí jsme se opravdu moc těšili. Závod pořádal Český pes na jejich oblíbené dráze v Radslavicích. Jedná se o jezdecký areál, kde jsou dráhy vedeny mezi skokanskými překážkami a díky tomu jsou velice zajímavé a také těžké. Navíc dráhy obou kol byly dlouhé 800 metrů, stejně dlouhé jako den předtím běželi chrti. Pro Redu ale ani jeden běh nebyl problém, oba běhy zvládla perfektně a s vervou jí vlastní. Střapec ani na chvíli nepustila z očí a bez problémů doběhla celou dráhu. Na vyhlášení výsledků jsme se tím pádem opravdu těšili a pomýšleli si na umístění na bedně. Protože stafbulíci běželi "jen" čtyři, nemohli jsme mít vlastní skupinu pro vyhodnocení a byly jsme tak zařazeni do 3. FCI skupiny teriérů. Celkové pořadí se tedy posuzovalo včetně parson russel teriérů, což je opravdu silná konkurence. O to víc nás potěšilo, když Redulčino jméno zaznělo u druhého místa ve skupině. Je to naše šikulka běhavá :-) Oficiální výsledky závodu najdete na stránkách Českého psa: www.ceskypes.cz/files/2011/zavody/vysledky_nechrti.pdf

Děkujeme našim kamarádům Míše s Tomášem, Olze a Evě s Michalem za skvěle strávený den v jejich společnosti!

Celou fotogalerii najdete zde: https://picasaweb.google.com/polus.michal/HanackyPohar20110424#, případně zde z galerie Míši: svozilka.rajce.idnes.cz/Hanacky_pohar_-_24.4.2011/# a Olgy: oliv257.rajce.idnes.cz/Hanacky_pohar_24._a_SBT_prochajda_25.4.2011/

Velikonočení 2011

Už druhým rokem jsme uspořádali Velikonoční venčení stafbulíků, kterému říkáme Velikonočení. Trasa byla stejná jako loni, Moravským krasem na Macochu a zpět. Opět se nás sešel vcelku hojný počet - 8 stafbulíků, 6 psů ostatních plemen a 15 lidí. Pro každého dvounožce jsme měli připravené malé překvapení v podobě odznáčku s logem Velikonočení :-)

Cesta nahoru byla ve znamení teplého počasí a sluníčka. Za to jakmile jsme vyrazili směrem dolů,  začali nás doprovázet první dešťové kapky, aby jsme na parkoviště dorazili už v pořádném dešti. Začínám si myslet, že Velikonočení se bez pořádného deště asi nikdy neobejde :-)

I přes ten horší propršený závěr ale myslím, že jsme si to všichni užili, psiska se vyběhala (když se podíváte na fotky, většina jich běhala na volno bez náhubků a nevznikl jediný konflikt) a už teď se těšíme na další ročník. Pro příští rok zvažujeme změnu trasy s ohledem na množství lidí, které dnes v krasu kolem jeskyní bylo. Nechte se překvapit :-)

Ostatní foto zde: picasaweb.google.com/polus.michal/Velikonoceni2011#

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena