Klubová výstava SBT Kolesa u Pardubic

12.06.2010 18:00

Sobotní horký den jsme strávili na klubové výstavě našeho plemene v krásném jezdeckém areálu v obci Kolesa u Kladrub nad Labem. Areál byl opravdu pěkný, ale v takto horkém a slunečném dnu chybělo to zásadní, stín, do kterého by se bylo možné schovat. A tak jsem se schovávali pod deštníky, chladili sebe i psy a pili hektolitry vody. I tak nás všechny ale spalující sluníčko hodně unavovalo.

S ohledem na počasí probíhala i výstava samotná ve specifiském duchu. Bylo povoleno psy schovávat v kruhu pod deštníky, chladit je morkými ručníky a napájet. S postupujícím dnem dokonce rozhodčí povolili odvézt psa po individuálním posouzení mimo kruh do stínu a se psem pak nastoupit až na závěrečný nástup. Za to jim patří samozřejmě velký dík!

Klubové výstavy se zúčastnilo úctyhodných 197 psů, rozděleni byli do dvou kruhů na psy a feny. Oba kruhy posuzovali angličtí rozhodčí, u psů to byl Frank Gough, u fen Jeffrey Ford. S Redou jsme byli samozřejmě také přihlášené a jak jsme dopadli? Redulka se panu rozhodčímu moc líbila, pěkně se předvedla v postoji i pohybu a získala známku Výborná bez pořadí s velice pěkným posudkem:

dobrá tlama, dobré položení očí, měla by mít lépe nesené uši, dobrý stop, hezlá přední linie, hezký hrudník, hezký útlý pas, dobrá hřbetní linie, dobré zadní nohy, správná délka ocasu, správné úhlení kolen, dobrý pohyb

Obecně by se dalo říct, že oba rozhodčí upřednostňovali dobře nasvalené a hubenější psy, s útlým pasem a celkově atletičtější. Tomu odpovídalo i obsazení 4 pořadových míst, kdy na první místa se dostávali především psi právě s touto stavbou těla. Za sebe musím říct, že mi je takovéto hodnocení velice sympatické a přesně tímto směrem by se dle mého názoru mělo plemeno SBT ubírat.

Takto to Redulce na place slušelo:

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena