Pit Bull Show Křivonoska

12.09.2010 14:00

Tento víkend jsme strávili v autokempu Křivonoska u Hluboké nad Vltavou, kde se konala tradiční Pit Bull Show, pořádaná klubem amerických pit bull teriérů (www.kapbt.cz). Jeli jsme sem pouze jako diváci a načerpat atmosféru. Podzimní show je "menší" co do počtu účastníků a návštěvníků a tak jsme měli možnost se skvěle rozkoukat. Výkony některých psů byly naprosto famózní a v řadě disciplín byl opět dosažen nový rekord. Na programu byl výskok na peška, šplh po stěně (nejlepší pes skočil 335 cm a byla to opravdu skvělá podívaná), sprint se zátěží (tady to v řadě případů čtyřnožcům "kazili" dvounožci, když je nestačili uběhnout a své psy tak na konci dráhy spíše brzdili) a tah břemene (největší utažená váha byla úctyhodných 1950 kg). V neděli potom kromě vyhlášení výsledků proběhla i opičí dráha.

Celý víkend byl sice únavný (a to jsme se jen dívali a nesoutěžili), ale naprosto skvělý. Pohled na ty psí vrcholové sportovce je úžasný a musím říct, že mě i velice potěšilo sportovní chování jejich majitelů, kteří vždy věděli, kdy už je to na jejich psy prostě moc a nepřetahovali je. U pullingu jsme se mnohokrát i výborně pobavili. Ono vidět pitbulla jak tahá tunu na vozíku a je motivovaný růžovým plyšákem, to jednoho opravdu rozesměje.

Akce se nám tolik líbila, že jsme si už při odjezdu zarezervovali chatku na další show v květnu 2011. A už teď se moc těšíme. :-) Pokud bude Reda zdravá a v dobré kondici, přihlásím ji na sprint se zátěží, ať se taky aktivně zúčastníme :-) Na Brutíka to bude asi ještě příliš brzy, uvidíme. Tenhle ročník pro malého ale naprosto skvělou socializací, když se vyhrál s nespočtem cizých psů, zvykl si na neustálý a intenzivní štěkot a to i v noci ve tmě. S takovou z něj vyroste opravdu neohrožený chlapák :-)

Fotky z víkendu najdete jako vždy v naší galerii: picasaweb.google.cz/polus.michal/PittBullShowKrivonoska20100911#

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena