Plavecká sezóna začíná

07.04.2010 17:30

Středeční odpoledne jsme si na místo zrušeného cvičáku nahradili prvním letošním plaváním v lomu pod Klajdovkou. Voda je ještě hodně studená, ale to Redulu neodradilo, aby se při aportování naší nové vodní hračky pořádně namočila. Napoprvé jsme to nepřeháněli a plavat jsem Redu nechala cca 15 až 20 minut. Plavání ji hodně namáhá, tak aby jsme to hned s prvním plaváním nepřehnali a taky s ohledem na možné prochlazení. Po plavání Redu vysouším ručníkem, protože riziko prochlazení z té studené vody přeci jenom ještě je.

Plavání bude naším největším hobby v tomto roce. Je to výborný způsob, jak Redu bez namáhání kloubů nasvalit a tím jí pomoct s držením nejen nemocných loketních kloubů. Aktuálně nám to navíc může pomoct i s právě probíhající falešnou březozstí.

Po plavání jsme ještě dalších více než 20 minut cvičili a Redulka byla zase o moc šikovnější. Nejvíce se teď zaměřuju na doladění aportu, kde má Reda tendenci vybíhat hned při odhození míčku a ne až na povel. Je to ale moje chytrolínka a včera už bez mého zadržení rukou vydržela sedět u nohy než zazněl povel přines.

Jaký je Redula neohrožený plavec je vidět na první pohled :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena