Tréning coursingu v Pohořelicích a návštěva v ch.s. WhiteDart

08.08.2010 08:30

Na víkend jsme měli v plánu dva coursingové tréningy - v sobotu v Přerově a v neděli v Pohořelicích.

S ohledem na počasí byl sobotní tréning zrušen a tak jsme si udělali výlet a navštívili jsme spolumajitelku Brutíka Míšu Kouckou v jejich domovské chovatelské stanici WhiteDart v Bohuňovicích. Brutík se tam choval jako doma a všem ukázal jaký že to je odvážný a sebevědomý mladík. Nejvíc se zamiloval do jejich desetiletého bígla, kterému nedal celou dobu pokoj a nenechal se odradit ani jeho mručivým hrozením. Taky ukázal, jak je skvělý zahradník a jak že to mají špatně zasazenou tu travičku a tak vůbec bylo potřeba zahrádku trochu vyplet :-) Fotky z návštěvy najdete v naší galerii picasaweb.google.cz/polus.michal/BrutusNavstevaUWhiteDart20100807# a další potom na stránkách WD zde www.whitedart.com/clanky/novinky-_news_/novinky---8_8_2010.

Nedělní počasí už se umoudřilo a tak jsme brzy ráno vyrazili na tréning do Pohořelic. Pro Redu to bylo běhání opravdu po dlouhé době a tak jsem byla zvědavá, jak jí to půjde. No a holčička mě vůbec nezklamala, naopak. Vzhledem k menšímu počtu psů a zajištěné čtyřkolce na natahování střapce (za to velké díky organizátorce celé akce Martině Ruslerové) běžela Reda třikrát a vždy sólo běhy. Všechny tři doběhla a po střapci šla opravdu s velkou vervou a nadšením sobě vlastním. Licenční běhy zvládne určitě na jedničku, lovení střapce ji baví čím dál víc :-) Nádherné fotky pořídila Martina a s jejím svolením jsme je vložili do samostatné galerie na stránkách. Video třetího běhu zde :-)

Brutík se účastnil jen jako divák, ale o to významnější to pro něj byla socializace. Z počátku měl strach ze štěkajících psů všude okolo a byl zaražený. Po 15 minutách už se ale choval jako profík a jal se seznamovat s největším účsatníkem tréningu barzojem. Později k poledni pak spokojeně usnul ve stínu židličky a nenechal se v zaslouženém odpočinku rušit. Fotky z velice vydařené neděle můžete najít opět v naší galerii picasaweb.google.cz/polus.michal/RedyCoursingPohorelice20100808#.

Podařilo se nám udělat i pár fotek v postoji a tak jsme konečně mohli upravit i záhlaví webu. Takovýto fešák je ten náš Brutík :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena