Urvaný dráp

23.03.2011 18:00

Středeční prosluněný výlet do lesů nad líšeňským lomem jsme zakončili návštěvou veterináře. Naštěstí téměř na konci procházky relativně kousek od auta ke mě Reda přiběhla s nohou celou od krve. Na levé přední noze si urvala celý dráp z lůžka krajního vnitřního prstu. Vypadalo to opravdu ošklivě a krvácelo to opravdu hodně. Jak už to ale u stafbulíků bývá, Reda se tvářila, že se nic neděje a vesele kolem mě pobíhala, zanechávajíc za sebou krvavé stopy. :-)

Krvácení jsem se jí tlakem na prst pokusila trochu zastavit a jakmile to bylo jen trochu možné, vydali jsme se k autu a rychle k našemu veterináři, který byl naštěstí kousek od nás. Měli jsme štěstí v neštěstí, když si Reda vyrvala dráp celý a nezůstal jí tam z něj ani kousek. V opačném případě by se to totiž muselo trhat, což by znamenalo uspání. Veterinář jí zastavil krvácení, lůžko vyčistil a řádně obvázal. Obvaz měl na noze zůstat dva dny, aby byla rána pořádně stažená.

Po dvou dnech jsme obvaz sundali a byla jsem opravdu překvapená, jak hezky rána vypadala. Prst byl úplně čistý, lůžko stažené, bez opuchlin.

Teď, více než 14 dní po "úrazu", je už Reda v plném provozu a jen občas při moc rychlém brždění na tvrdém povrchu jí prst začne lehce krvácet. Drápek zatím není vidět, ale dá se předpokládat, že jí poroste ještě hodně dlouho.

Doufám, že tímto si úrazy pro tento rok už odbyla :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena