Výstavní maraton a náš poslední letošní závod coursingu

17.09.2011 11:41

Poslední dva víkendy pro nás byly ve znamení výstav a běhání. Pro uchovnění Bruta potřebujeme mít absolvované dvě výstavy nejméně ve třídě mladých - jednu speciální nebo klubovou a druhou se zadáním CAC. A tak jsme poslední dva sobotní dny byli nuceni se promítnou ve výstavním kruhu.

Speciální výstava SBT Rybníky u Dobříše - sobota 10.9.

Tato speciální výstava se konala tradičně v kynologickém areálu v Rybníkách u Dobříše, což je pro tento typ akce naprosto skvěle vybraná lokalita se vším potřebným zázemím. Výstavy se zúčastnilo celkem 178 psů. Feny posuzoval německý rozhodčí pan Ortlieb Lothary a psy holandská rozhodčí Bianca Janssen (ch. st. Staffjoy´s). V početné konkurenci 20ti psů v mezitřídě jsme si s Brutem vypotili známku VD s velice hezkým posudkem: patnácti měsíční pes předveden ve výstavní kondici, pěkný tvar lebky, správně posazené uši, morda by mohla být kratší, pěkný osvalený krk, pěkně přecházející do hřbetní linie, správné předhrudí, správná síla kostry, dobrá povaha.

Nejdříve jsem se po přečtení posudku divila, proč byla zadána známka VD, ale rozhodčí s touto známkou rozhodně nešetřila a známku V zadávala jen prvním max 6ti zvířatům. Sice bych v posudku čekala i nějakou tu výtku, když je známka VD, ale nevadí. Hlavně že jsme to v kruhu přežili, protože počasí bylo spíše letní a tak bylo vystání si jakéholkoliv posudku v kruhu opravdu vydřené.

Foto najdete zde: picasaweb.google.com/109083278627724246050/BrutusRybnikySBTVystava20110910

Národní výstava Intercanis Brno - sobota 17.9.

Další sobotu už nás čekala národní výstava psů v Brně. Velkým překvapením pro mě bylo umístění kruhů na betonu. Příjemné to rozhodně nebylo :-( Přihlášeno bylo celkem 67 psů, posuzovala rozhodčí paní Petrusová. V mezitříde bylo celkem 12 psů a my jsme s Brutem skončili se známkou V opět s moc pěkným posudkem: silná kostra, hlava správného výrazu, ušlechtilý krk, výborná hřbetní linie, dobré postoje a pohyby.

Touto výstavou jsme si splnili druhou povinnou a na delší dobu si od výstavního kruhu odpočineme. Výstavní svět je mi hodně vzdálený, Bruta to v kruhu nebaví a i když posudky máme pěkné, není to klasický výstavní pes a vím, že žádného šampiona z něj nikdy mít nebudeme. O to více se zaměříme na pole sportovní, kde to mě i psům svědčí opravdu mnohem víc. :-)

Foto z této výstavy najdete zde: svozilka.rajce.idnes.cz/NVP_Brno_-_17.9.2011/

Brněnský zajíc - coursingový závod Medlánky - neděle 11.9.

Neděli po výstavě v Rybníkách jsme si spravili chuť účastní na coursingovém závodě pořádaném Českým psem na našem oblíbeném místě na letišti v Medlánkách. Reda byla přihlášena do závodu a Brut si jel splnit dva licenční běhy. Oba běhy jsme běželi ve trojici ještě se stafbulkou Ginou, naší tréningovou parťačkou. Brutík mi udělal velkou radost, protože evidentně už dospěl a střapec honí s vášní a bez zaváhání. Oba licenční běhy zaběhl jako profík, střapec neztratil a pěkně sledoval až do závěrečného killu. Splnil si tak dva skupinové běhy a k získání licence nám tak chybí už jen jeden solo běh. Stejně úspěšná byla i Gina. Reda hlavinka se na rovném terénu v prvním běhu snažila chytračit a na dráze se trochu zamotala. To jí samozřejmě sebralo cenné body za první běh. V druhém běhu už byla poučená a odběhla celou dráhu perfektně. Díky povedenému druhému běhu si dokonce dosáhla i na bednu ve své třídě a získala 3. místo. :-)

Děkujeme pořadateli za příjemně strávený den (i když teda kdo by čekal v září letní teploty) a kamarádům za skvělou společnost. Až na průtahy ke konci jsme si to myslím všichni moc užili a nachytali před zimou poslední bronz :-)

Fotky od nás najdete zde: picasaweb.google.com/109083278627724246050/CoursingBrnenskyZajicMedlanky20110911

Fotky od Olgy zde: oliv257.rajce.idnes.cz/Brnensky_zajic_11.9.11/

 


 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena