White Dart Coursing Cup 2010

23.10.2010 13:00

V sobotu 23.10. proběhl první speciální závod pro plemene SBT White Dart Coursing Cup organizovaný Míšou Kouckou z chovatelské stanice White Dart a organizací Moravskoslezský coursing (MSC). Na tomto prvním speciálním závodě jsme samozřeujmě nemohli chybět.

Na místo určení na ranč Orel v České vsi u Jeseníku jsme dorazili v pátek odpoledne a stihli jsme si ještě odběhat tréningy (Redulka běžela dvakrát a Brutík si zaběhal svou premiéru). I ubytování muselo počkat, protože jsme na tréningy dojeli opravdu tak akorát. Večer jsme pak strávili s kamarády v hospůdce a příjemně popovídali.

Sobotní dopoledne bylo ještě ve znamení dalšího tréningu (každý stafbulík si zaběhal jeden běh, aby jsme psiska neunavili) a po obědě už začal samotný závod. Na startu stáli samozřejmě Reda i Brutík. Brutus běhal poprvé a je ještě opravdu malý, protože honit střapec ho bavilo vždy jen chvíli a pak ztrácel trpělivost a zájem. Většinu drah jsem tedy odběhala s ním a tak si ten střapeček i dohonil (sice mě to stálo málem život, ale co bych pro něj neudělala :-)) Reda ale ukázala, co se v ní skrývá a po střapci se mohla vysloveně zbláznit. Pěkně si na drahách nadbíhala a spolupracovala s ostatními běžci na dohonění "zajíce". Běhalo jí to opravdu hezky a tak jsme byli zvědaví, jak závod nakonec dopadne. Konkurence totiž nebyla ani trochu malá, závodu se účastnili i zkušení coursingoví harcovníci.

No a jak jsme dopadli? Brutík obsadil krásné druhé místo ve třídě baby pes s PP celkem ze tří běžících pejsků (asi jsme dostali hodně bodů za moji podporu a běžecký výkon :-)). Reda zazářila a vyhrála svoji třídu adult fena s PP a k mému velkému překvapení se stala absolutním vítězem všech psů s PP s počtem 195 dosažených bodů z možných 200! Je to moje veliká šikulka a přesvědčila mě, že coursing ji opravdu baví a je to sport, kterému se s ní budeme věnovat co nejdéle jí zdraví dovolí.

V neděli se konal 4. klubový závod MSC a dorazilo spousta psů ostatních plemen. Brutíka jsem už závodit nenechala, bylo na něm vidět, že mu sobota stačila. Reda ale samozřejmě do závodu nastoupila do skupiny amaterů. Její kombinatorika na trati ji tentokrát ale zradila, protože očekávala jinou kladku a střapec si moc podběhla. To ji stálo cenné body a tak nakonec skončila ve své třídě fen na 4. místě. Což je samozřejmě taky moc pěkný výsledek.

Celý víkend se opravdu náramně vydařil, počasí bylo jako na obědnávku a všechno běželo jak mělo. Tímto bych chtěla vyjádřit díky a pochvalu jak Míše Koucké tak Barboře a Karlovi Zdráhalovým za celou organizaci. Běhání pěkně odsýpalo a celý sobotní závod byl za 2 hodiny odběhaný. Na nic se nečekalo, nic se nepokazilo, jedním slovem paráda. Ceny byly krásné a bylo jich moc. Zkrátka a dobře není co vytknout! Moc díky za skvěle strávený víkend!

Pořídili jsme samozřejmě spoustu fotek, které můžete vidět v naší galerii picasaweb.google.cz/polus.michal/WhiteDartCoursingCup2010#

Příští rok na druhý ročník jedeme určitě znovu a už teď se moc těšíme.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena