Závod coursingu Okluky u Prostějova

21.08.2011 10:00

V neděli ráno jsme se vydali na jeden z našich letošních posledních závodů coursingů pořádaný Sdružením moravskoslezského coursingu neboli Bárou. Jednalo se o takový rodinnější závod a vzhledem k tomu, že organizace ze strany Báry byla jako vždy perfektní, oba závodní běhy jsme odběhali během dopoledne.

Trať nebyla nijak dlouhá, hezky členitá a v terénu, což oběma našim psům vyhovuje a takové dráhy je baví. Protože jsme hodně dlouho netrénovali, nečekala jsem žádné zázraky. První běh se trochu pokazil tím, že jsme již připravení na startu museli počkat na úpravu střapce a psiska se tak zbytečně vyšťavila řevem. V teplém počasí to má své důsledky a běh nebyl tak soustředěný a rychlý, jak by mohl být. Brutík samozřejmě nezapoměl předvést jeden ze svých kotrmelců, kterými nešetří a padá vyloženě rád :-) V prvním běhu běželi Reda i Brut společně, za což jsem především kvůli Brutovi byla ráda. Měl se koho držet. Druhý běh už běžel každý v jiném týmu a taky jsme se vychytali načasování a na čáru jsme přišli opravdu až v momentě startu. Druhý běh byl jak u Redy tak u Bruta mnohem precizenější, energetičtější a moc se mi líbil.

V konečném pořadí se Brut v juniorech s PP umístil na prvním místě dosažením 178 bodů, ovšem ve třídě byl sám, tak se to nepočítá :-)

Reda v profesionálech s PP obsadila se součtem 182 bodů třetí místo ze šesti feneček, tak si i na bednu dosáhla :-)

Z akce jsem odcházeli nadšení, psiska vyběhaná a určitě rádi dojedeme na další závod pořádaný Bárou, protože organizaci opravdu nebylo co vytknout a všechno šlo jako po másle. Díky Barčo! Potkali jsme se tam s našimi přáteli a strávili úžasný prosluněný den ve skvělé společnosti. Co více si přát :-)

Za fotky děkuji profesionálnímu fotografovi Pes Jíra - viz pekrato.rajce.idnes.cz/Coursing_Okluky_u_Prostejova

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Petra Kratochvílová, Všechna práva vyhrazena